Clinica ORL Dr. Mocanu
Str. Stirbei Voda 86, Bucuresti
 
Luni - Vineri
8:30 - 13:30
Programari la tel. 021.310.33.53
 
Rinoplastia (operatia estetica nazala)

     Rinoplastia este operatia de remodelare a nasului.
     Rinoplastia poate reduce sau creste dimensiunile nasului, să modifice vârful sau cocoasa sau să modifice unghiul dintre nas si buza superioară. Deasemenea poate corecta malformatii sau defecte post traumatice, deviatiile in ax, înlăturând si problemele respiratorii.
     Inca de la inceput trebuie sa insistam asupra recomandarii de a efectua operatia de remodelare a nasului intr-un serviciu specializat de ORL. Nasul este un organ cu importante functii in procesul respirator (purificare, incalzire, umidificare a aerului, etc). Orice interventie estetica asupra lui poate avea efecte adverse nedorite (obstructie nazala permanenta prin sinechii, respiratie sueratoare prin perforatii septale anterioare, prabusirea varfului nasului prin lipsa sprijinului anterior etc.), modificand ciclurile fiziologice in care nasul este implicat si transformand pacientul intr-o persoana cu un aspect superb, dar cu vesnice probleme in sfera ORL. Medicul ORL-ist va avea intotdeauna in vedere aspecul functional alaturi de cel estetic.
     Înainte de a decide asupra operatiei, gânditi-vă bine la asteptările dumeavoaastră si discutati acest lucru cu chirurgul. Cei mai buni candidati pentru rinoplastie sunt persoanele care caută o îmbunătătirea si nu perfectiunea in ceea ce priveste înfătisarea lor.
     Într-un caz din 8 este necesară o reinterventie de exemplu pentru corectarea unor neajunsuri. Aceste cazuri sunt imprevizibile si pot apărea si la cei mai experimentati chirurgi, operatia de corectie fiind minimă. Toate operatiile au un risc. Pot apărea anumite complicatii ca : infectii, hemoragii si reactii adverse la anestezie. Riscurile complicatiilor se pot reduce prin respectarea strictă a instructiunilor pre si post operatorii. Cicatricile în operatia de rinoplastie inchise in mod normal sunt total invizibile.
     Varsta minima a candidatilor pentru rinoplastie: 18 ani.
 
 
 
  Afectiuni si tratamente